Özet olarak Html, Php, Javascript ve Css bilginiz kısıtlı ve veya neredeyse yok denecek kadar azsa sizin kahramanınız WordPress olabilir. Bu durumda WordPress nedir sorusu ise en yakın dostunuz olacaktır.
Akıllı telefonların Ios veya Android gibi yazılımlara ihtiyacı vardır. Web sitelerinin hazırlanabilmesi için de WordPress gibi içerik yönetim sistemlerine ( CMS ) ihtiyacı vardır.
WordPress kullanırken sitenizi yönetmeniz için gerekli olan şey internet bağlantısı olan akıllı bir cihaz. Cep telefonu, Tablet veya Bilgisayar farketmeksizin yönetim tamamen sizin elinizde. Var olan içerik yönetim sistemleri arasında en popüler ve ekosistemi en geniş olanı ise kesinlikle WordPress‘ tir.
WordPress, PHP ile yazılmıştır ve açık kaynak kodludur. B2 / Cafelog adlı projenin bir dalıdır ve 2003 yılında ortaya çıkmıştır. Şu an her dört web sitesinden en az biri WordPress kullanmaktadır.
WordPress ile Ne Tür Siteler Yapılabilir
İlk olarak Blog yönetimi için tercih edilen WordPress çekirdek yapısının sürekli güncellenmesi ile birlikte artık her türden web sitesi için tercih sebebidir.
WordPress ile oluşturulabilecek Web sitesi türleri aşağıdaki örneklerden çok daha fazladır;
- Blog
- Kurumsal Web sitesi
- Online Kurs Siteleri
- Forumlar
- Sosyal Ağlar
- Galeriler
- Chat Odaları
- Haber Portalları
- Üyelik ile Aktif Olunabilen Siteler
- İş Bulma Siteleri
- İzlesene, Youtube veya Dailymotion gibi Video içerik siteleri.
- Portfolyo – CV Siteleri
WordPress Kullanan Ünlü Web Siteleri
İnternetteki tüm web sitelerinin yaklaşık %34′ ü WordPress! Dolayısıyla bu büyük bir tercih sebebi. Örnek vermek gerekirse, Teknoseyir WordPress kullanılarak yapılmıştır. Yabancı olarak Walt Disney resmi sitesini örnek verebiliriz.
WordPress Nedir sorusu işin içine girdikçe daha basit ve daha yalın cevaplar ile bizi karşılıyor.
Neden WordPress Kullanmalısınız
WordPress ÜCRETSİZ!
Evet imkanların bu kadar yoğun olduğu, Web sitenizi kurduktan sonra yapacağınız tek şeyin içerik kontrolü olduğu bir sistem Ücretsiz. WordPress‘ in de ücretli versiyonu pek tabi ki mevcut, bunu başka bir yazıda kesinlikle ele alacağız.
Açık Kaynaklı
Açık kaynaklı olması, kendinizi geliştirdikçe bu platforma bir şeyler katabileceğiniz, kendinize göre güncellemeler yapabileceğiniz anlamını taşır. Dünya çapında bir çok kişi tarafından desteklenerek gelişen ve bir topluluk projesi olduğundan herkes büyümesine destek olabilir.
Binlerce WordPress Tema
Tema, bir nevi Web sitenize uyguladığınız makyajdır ve 5000′ den fazla ücretsiz tema vardır. Temalar sizin isteklerinizi yansıtmanızı sağlar. Bu ücretsiz temaların yanı sıra ücretli ancak uygun fiyatlara da tema satın alabilirsiniz.
Bazı temalar kendi içlerinde ayrı bir özelleştirme menüsü sunarken, bazıları ise direkt olarak Görünüm/Özelleştir kısmından özelleştirilebilmektedir.
Hosting ile ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.