
Oyun Yapmaya Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler
İyi bir oyun yapabilmek için önce iyi bir yol haritasına ihtiyacınız olacağını unutmayın. Mobil oyunculuğun artması ve Hyper Casual oyun yapımının basitliği ülkemizde de oyun sektörüne yönelmeye sebep olmuştur. Öncelikle bu işi yapan insanların hevesinizi kırmasına müsaade etmeyin. Tek bir hedefe odaklanıp bu hedef doğrultusunda bıkmadan ilerleyin.
Oyun Motorlarına Hakimiyet Sağlamak
1- Unity :

En çok kullanılan, içeriklerine çok çabuk erişebileceğiniz, kullanım kolaylığı ile ön plana çıkan ve topluluk erişimi 2022 yılı itibari ile en cazip oyun motoru Unity diyebiliriz.
Unity Pc, Mac, Web, Playstation ve Xbox platformlarına oyun yapabilme imkanının yanı sıra Mobil platformlara da oyun yapmanızı sağlamaktadır. Oyun yapmaya başlamak için Hyper Casual biçilmiş kaftandır sonuç olarak Unity bu avantajları ile 1. sıramızda yer almaktadır.
2- Unreal Engine :

Yeni sürümü ve yeni sürüm ile edindiği yetenekler ile adından bir hayli söz ettirmeyi başaran Unreal Engine listemizde 2. sırada kendine yer bulmaktadır. Unreal Engine Youtube kanalından da erişim sağlayabileceğiniz video ile akılları karıştırmayı başarmış ve hepimizi şaşkına çevirmiştir.
Unreal Engine aynı Unity gibi hemen her platforma oyun geliştirme imkanını sunuyor. En hoşunuza gidecek kısmı da sona sakladığımı belirtmek isterim. Unreal Engine alışılmışın dışında ” sıfır ” kod bilgisi ile oyun yapma imkanını size sunuyor. Bu geliştirme imkanını sunan teknolojinin adı ise Blueprint!
Blueprint ile ilgili detaylı açıklamaya bu linkten ulaşabilirsiniz: Unreal Engine Blueprint.
3D Modelleme

Mobil oyun tasarlamaya başladık, senaryomuz, karakterlerimiz, sahnelerimiz ve varsa diyaloglarımız hazır. Bu karakterlerin ve sahnelerin beden bulacağı yer 3D tasarım uygulamalarıdır. Şu ana kadar ücretsiz ve kolay kullanımı ile dikkat çeken, topluluk ve forumlarının bolluğu ile kendini ön plana çıkaran programları önerdiğimiz gibi yine ücretsiz bir program ile karşınıza geliyorum.
Blender 3D içerisinde barındırdığı tek kelime ile MÜKEMMEL özellikler sayesinde video kurguya bile müsade etmektedir. Blender 3D ile karakter ve envai çeşit objeyi tasarlayabilirsiniz.
Size oldukça güzel anlatımıyla Tolga UZUN adlı Youtuber arkadaşımızın eğitim serisini ekliyorum: Blender Eğitim serisi.
Kodlama

Evet geldik işin en çetrefilli kısmına. Bu kısımda ilk öğrendiğimde de şok olduğum bir konu var!
Evet oyun yapmak için zor olsa da C++ öğrenirsek bir çok engeli aşmış olacağız. Elder Scrolls – Skyrim gibi devasa bir oyunun C++ dili ile yapıldığını öğrenmek garip bir his uyandırmıştı. Ayrıca Dark Souls da C++ ile geliştirilmiştir.

C++’ a göre kişiden kişiye değişse de daha kolay öğrenilebilmektedir. Escape From Tarkov gibi dev bir oyun C# ile kodlanmıştır.
C# öğrenmek isteyenler için bir oynatma listesi paylaşmak isterim. Murat YÜCEDAĞ isimli eğitimcinin mükemmel anlatımı ile bu seriye muhakkak göz atmanızı tavsiye ediyorum : C# eğitim serisi
Bunların tamamını öğrenirseniz yapmanız gereken tek şey kalıyor! Oyun yapmaya başlamak. KOLAY GELSİN!
Son paylaşımlara göz atmak için buraya tıklayabilirsin.